8 mar 2017, 16:36

Без теб 

  Poesía » De amor
331 4 4

   (до нея - от един влюбен мъж) 

 

Вървя по улиците и се взирам, 

във влюбените покрай мен, 

с очи движенията им, попивам

и връщам се във онзи ден.... 

 

Кога за пръв път, теб видях :

струеше щастие и радост... 

и в безтегловност онемях - 

от любов, от толкоз младост! 

 

А в очите ти видях аз - рая

и живот, и нежна доброта... 

и полетяхме, във безкрая, 

в прегръдка, на невинността! 

 

В добро и зло да ме обичаш - обеща... 

и в провокации -  със хиляди лица... 

в живот - осеян с всякакви неща! .... 

... Пораснахме.... и нашите деца. ... 

 

Преследвахме, постигахме мечти, 

разбирахме  се, тъй прекрасно... 

Светът лъжовен, мъничко ни промени, 

но не и чувствата ни, толкоз страстни! 

 

В теб, сродната душа намерих аз

и всичко, от което се нуждая, 

но вече те няма сред нас - 

тъй липсва ми, твойта омая! 

 

А колко неизказани слова тая, 

все не намирах време, 

на спомена за теб - тихо ги шептя, 

от осиротялата душа, да падне бреме!.... 

 

Вървя по улиците и се взирам, 

в пейзажа черно - бял... 

Без теб по малко, всеки ден умирам, 

студенината на света, без теб - разбрал! 

 

 

© Pepi Petrova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви, приятели! Желая ви усмихнат ден!
  • Тъжен ,изстрадан стих!Стих за истинската любов и самотата!Съпреживях го!
  • Тъжен, истински, въздействащ стих! Поздрави, Пепи!
  • Такава любов се среща веднъж в живота. Когато човек обикне истински, никой и нищо не може да го разубеди .
Propuestas
: ??:??