17 may 2008, 21:40

Без заглавие 

  Poesía » Versos blancos
660 0 1

                                                               На Росица Григорова, 

                                                               авторка на стихосбирката

                                                            „Капчица роса в паяжината на светлината"

 

„... и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание,

 и той ще те владее." Битие, 3:16

 

 

С теб се познаваме задочно.

Харесваш малката ми книжка,

а аз я пренебрегвам малко ...

Днес със твоята

безвремието ме налегна в трамвая

и върнах се отново

във обсебеност

от любовта към мъж...

Когато вдигнах тежък поглед

към спирката,

не познах

коя е

и следващата

дали е моя

ми беше безразлично.

Усетих само

как от Нищото

зачена се

стихът

в тясната утроба

на душата.

                                                                                         17.05.2008

© Людмила Игнатова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??