БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО
В бащината родна къща
с две липи отпред,
често спомени ме връщат -
сбъркани, без ред.
Виждам детство подранило,
майчица добра,
бащиното лице мило,
галеща ръка.
Виждам дворчето с цветята,
старата асма,
лудите игри с децата,
с плач и веселба.
О, години, тъй далечни,
безгрижни, добри,
що останахте вий вечни
скъпи спомени?
© Анка Келешева Todos los derechos reservados
Защо си толкова далече?
Дали бе много подранило
или пък аз съм стара вече?
Ах, спомените ти чудесни
все още пълнят тишинага,
във твоите игри и песни
утеха търся за душата.
Къде остана , детство славно?
Защо при тебе все се връщам?
Животът свършва , а незнайно,
защо все тебе аз прегръщам.
Благодаря, Елена, за хубавия коментар.
Весели празници!