17 oct 2004, 12:36

Безсмислие 

  Poesía
1100 0 5
Боли ли?
Тръгвам без посока.
Било какво било -
не трепери.
До миналото ни,
не се докосвай,
истините вчера,
днес вече са лъжи.
В живота ми
от тръни и заблуди,
много пъти
получавах тъжна вест.
Дори когато
всичко съм загубил,
аз браня
свойта свобода и чест.
Пристъпвам.
Пътя ще е труден.
Ще има бури,
снегове и кал.
Не ме поглеждай
тъжно и учудено,
без честта си,
аз не бих живял.
Ще ми бъдат
спътници звездите
и слънцето
ще ми дари загар.
За куче,
бих си заменил
мечтите,
поне до мен,
ще имам и другар.
Смешно е,
и глупаво,
нелепо.
Безсмислие -
това ли ми остана?
А може би,
след време на небето,
отново
ще се срещна
с любовта ни.


По "Банален романс" на Ефрем Амирадов

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??