21 dic 2014, 12:03

Безсмислие 

  Poesía » Filosófica
590 0 0

Безсмислие

 

 

Човек се ражда, живее и умира

и по пътеката нещастията си събира,

на мечтите красиво счупените стъкълца

болезнено се забиват в човешката душа.

 

Нелечимите язви на живота проклет

сърцето прояждат и то бавно изгнива,

мъчи се и страда, мрази и обича,

и в безсмислието душа си повлича.

 

Цял живот да търси и да иска,

щастието вечно да намери и приветства,

но не можеш намериш туй, що не съществува

и бавно надеждата от отчаяние се измества.

 

Тича, гони и дори пълзи

към светлите мечтани висини,

там, където сърце ще е щастливо

и всичко ще е цветно, топло, мило.

 

Ала животът коварно го спъва

и то пада долу, в калта,

черна сянка света му изпълва

и сърцето безщастно приема смъртта.

 

 

21.12.2014г. София

Кристиан Дочев

© Кристиан Дочев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??