24 feb 2018, 19:23

БЕЗСМЪРТИЕ 

  Poesía
509 0 0

„Червено вино снощи пих...“

Робърт Бърнс

 

Когато съм тъжен,

и чашата с мене тъжи

и виното в нея

изглежда ми мътно.

Дори и на вкус е

коктейл от красиви лъжи,

същинска отрова –  

не гроздови глътки.

 

Но щом съм щастлив аз,

по-друго и виното става -

в кристалната чаша

не слънце проблясва,

а твойта усмивка -

свенлива, нежна, лукава:

със скрити искрици

във погледа ласкав....

 

Рубинен цветът е.

Твоите устни са също

и трепетни струни,

и алена страстност,

изгарящ са пламък,

и песен са разтърсваща...

...

Тъй както при Бърнс със

безсмъртната Ана...

 

Живодар  Душков

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??