2 may 2006, 13:47

Безсънна нощ 

  Poesía
801 0 3
Безсънна нощ


Колко време чаках...
нежна, топла длан?...
Колко време плаках...
за онзи светъл блян?...

Търсех любовта открита,
а може би и обичта нескрита.
Ден след ден минаваше,
а надежда не оставаше...

Нима сега, когато я намерих,
нима трябва да я пусна...
просто ей така?!...

Дали пък щастие не заслужавам?!
Или нещо пак забравям?!

Що за обич е това?
Или просто бе игра?...
Днес я има - утре не...

Не прогонвай светлината!
Не взимай топлината!
Не отнемай красотата!

Остави я... нека тя реши съдбата!
Да... Тя, любовта...
Тя е там, в сърцето, скрита...

Чуй гласа й... а след туй...
ела... и думите продумай.
Думи за прощално скръбно,
или бъдещо прекрасно!

© Йорданка Янчова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??