10 feb 2021, 14:21  

Безумно висок 

  Poesía
1419 20 35

Тоя свят е безумно висок,

щом да гледаш нагоре се учиш.

Падаш лесно на първия скок

и си сам, като улично куче.

Ближеш рани и виеш от глад.

С всички сили обичаш небето.

Пътят лесен е само назад.

Всеки камък обръща каретата.

Юди сто ти подливат вода

и ти сочат треските в очите.

Всеки шанс се превръща в беда,

неуспехът – единствен учител.

И напът към върха те болят

коленете, сърцето, честта ти.

От безумно висок, този свят

се превръща в борба с непознати.

Стигаш края. На твойте плещѝ

е душата ти – тъжна и гола.

Мръзне, плаче и в тебе крещи,

че мечтае да тръгне надолу.

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

  2212 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??