Един избор на всеки се пада,
решаващ за живота е той -
дали напред за голяма облага
или назад, попаднал в порой.
Часът нулев ще стане,
стрелките по теб ще звънят,
времето май ще те чака.
Земята под краката мълчи,
а горе, горе в небесата
една по една гаснат звезди.
Твоят избор направен е вече,
ликът ти облян е с лъчи,
дали е голяма награда,
или в блато затънал си ти?
Твоят избор направен е вече!
Кажи ми, кажи ми, кажи!
Какъв е, напред ли, назаде?
Къде да те диря, сочи!
© Любена Стоименова Todos los derechos reservados