Спря часовникът,
не чувам звука на стрелките.
Нощта облечена е в черна рокля...
И носи бижу – луна над гърдите.
Колко ли време остава...
Кога ли ще дойде денят...
Студено, красиво и тъмно е...
А часовникът... изненадващо спря.
Счупи се и кристалната чаша,
разпръсна се на хиляди стъкла...
сега в стаята се отразява светлината
...която носи бижуто луна.
Мисля си... сега е по-уютно
нотка надежда монотонно звучи.
Някак... по-светло стана...
и тъмнината вече блести.
© Исс Todos los derechos reservados