Милко вече е голям,
прави всичко, всичко сам.
Още миналата зима
три годинки вече има.
Но не маха от уста
биберона, за беда.
Все го търси, все го смуче,
Милко бабиното внуче.
"Стига с тая бѝба!",
татко пак му смига.
Мама дръпва я с ръце,
Милко писка и реве.
"Да не пуска мед и мляко?",
прихва милковата кака,
а пък дядо зад вратата
се почесва по главата.
"Туй е гума разтеглива -
вмята бързо леля Силва -
Ще изкривиш всички зъбки,
ох, полазиха ме тръпки!"
А пък Милко хич не слуша,
от съвети му дойде до гуша.
Лапна свойта биберона
и избяга във салона.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados
Толкова е сладка тази гума и така успокоява!😁😁😁