Apr 15, 2021, 7:39 AM  

Биберончо 

  Poetry » Humour, For kids
338 2 4

Милко вече е голям,

прави всичко, всичко сам.

Още миналата зима

три годинки вече има.

 

Но не маха от уста

биберона, за беда.

Все го търси, все го смуче,

Милко бабиното внуче.

 

"Стига с тая бѝба!",

татко пак му смига.

Мама дръпва я с ръце,

Милко писка и реве.

 

"Да не пуска мед и мляко?",

прихва милковата кака,

а пък дядо зад вратата

се почесва по главата.

 

"Туй е гума разтеглива -

вмята бързо леля Силва -

Ще изкривиш всички зъбки,

ох, полазиха ме тръпки!"

 

А пък Милко хич не слуша,

от съвети му дойде до гуша.

Лапна свойта биберона

и избяга във салона.

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??