9 mar 2014, 23:04

Бих забравила... 

  Poesía » De amor
655 0 2

 

Бих измислила свят, в който аз и ти
пак сме двамата в едно цяло,
но от измислици адски много боли...
затова остани счупено за мен огледало.

Бих ти станала път за лъчи и звезди
и оазис във суха и жадна пустиня.
И изпила горчилката в своите сълзи,
бих простила със душа милостиня.

Бих си дала живота и полетяла
към далечните светове на вселената,
да превърна в широка пътеката отесняла,
но ще върна ли любовта... отлетялата.

Няма връщане. Няма минало. Спомени.
Днес прашинка съм от космическо скитане.
И след всички предателства пак са големи
мечтите ми в неспокойното мое обичане.

И забравена, сама, необичана...
пак гърдите ми в трепет от огън горят,
и почти срутен животът завръща се,
щом зениците мои надежди таят...

Щом от зрънце пак вярата връща се
във полята сред пролетен аромат.
Щом от любов и клони разлистят се
и в гнезда пак щъркели се приютят.

Щом така може замята ми родната
да забрави на зимата лютия студ,
ще забравя и аз болката, раната,
за да приютя теб до своята гръд.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • много силна емоция!
  • Евгения,поздравления за силния стих!
    "Щом от зрънце пак вярата връща се
    във полята сред пролетен аромат."
Propuestas
: ??:??