13 jul 2011, 21:23

Била си 

  Poesía » De amor
487 0 3

От миналото си дошла при мен.

Била си в Петра –  Божия слугиня,

затуй замръзвам – сякаш вкаменен

от погледа ти светъл – на Богиня.

 

Била си свята част от Тадж Махал

и вечната любов не ти е чужда.

Била си вино – в Божия граал,

затуй живота в мене ти събуждаш.

 

Била си храм на царствен фараон.

Разкъсван свят от бури ветровити.

Градина си била – във Вавилон,

и нежен щрих – в лика на Нефертити.

 

Била си, да, но чувствам, че сега

от моята утеха имаш нужда

и ако трябва, пак ще се родя,

но ти за мене няма да си чужда...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??