11 jul 2009, 17:35

Благодаря 

  Poesía
512 0 2

БЛАГОДАРЯ

Моето намерение  вече аз знам.
Търсенето ми приключи

и разцъфна ми животът
с радост най-голяма,

като славейче през пролетта,
като утринна роса, вещаеща прекрасен ден.

Да знам аз себе си сега -
            е моята молитва
и тя се казва "Благодаря!"

Видях аз себе си в красотата, чрез вашите очи,
        защото вие бяхте красота.
      И казах аз "Благодаря!"
Търсех пътя си.
Търсех любовта си.
А не знаех, че само туй мога аз – да обичам!
      И казах аз "Благодаря!"

В радост, мъка, болка и тъга да казвам аз  
                        "Благодаря!"

Дори погълнат от непрогледен мрак,
където изгасва и последна светлинка,
се моля да имам силата да кажа аз 
    "Благодаря!"

Или облян от свещена бяла светлина,
да кажа аз "Благодаря!"
   
Живот, роден от майчина сълза,
е цветето на пролетта
и, както утринна роса вещае хубавия ден,
това сме ние - любовта,
да кажем заедно "Благодаря!"
   
Да бъде в времето, до края на времената
едно простичко "Благодаря!"

© Спас Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за възможността да прочета хубавия стих!Вярно е, че изисква малко работа, но това е по отношение на ритъм... Въздействието и внушението са си на високо ниво
  • здравей! много работа те чака.
Propuestas
: ??:??