БЛАГОДАРЯ
Моето намерение вече аз знам.
Търсенето ми приключи
и разцъфна ми животът
с радост най-голяма,
като славейче през пролетта,
като утринна роса, вещаеща прекрасен ден.
Да знам аз себе си сега -
е моята молитва
и тя се казва "Благодаря!"
Видях аз себе си в красотата, чрез вашите очи,
защото вие бяхте красота.
И казах аз "Благодаря!"
Търсех пътя си.
Търсех любовта си.
А не знаех, че само туй мога аз – да обичам!
И казах аз "Благодаря!"
В радост, мъка, болка и тъга да казвам аз
"Благодаря!"
Дори погълнат от непрогледен мрак,
където изгасва и последна светлинка,
се моля да имам силата да кажа аз
"Благодаря!"
Или облян от свещена бяла светлина,
да кажа аз "Благодаря!"
Живот, роден от майчина сълза,
е цветето на пролетта
и, както утринна роса вещае хубавия ден,
това сме ние - любовта,
да кажем заедно "Благодаря!"
Да бъде в времето, до края на времената
едно простичко "Благодаря!"
© Спас Станков Все права защищены