30 jul 2023, 17:02  

Благодаря ти, че си тръгна... 

  Poesía » De amor
187 0 2

Благодаря ти много, че си тръгна!

(Ти си отиваше неизброими пъти.) 

Неписаното нам не ни се сбъдна

и Слава, Богу! Беше скъпо... 

Сега към евтиното се придържам. 

Към страшните за теб, безкрили истини, 

в които приказката ни трагично свършва 

и няма вече да те доизмислям. 

И няма вече да стоя на тъмно 

или да дебна иззад ъгъла 

за твоята любов, оскъдна - 

като трохи за стар и болен гълъб... 

Понеже някак си не ми се връзваше 

да те обичам все по пълнолуние, 

един ден взе, че ми омръзна 

да бъда романтично влюбен. 

И честно казано, възстановявам се. 

Сърцето ми отново мърда. 

Щастлив да бъда - се съмнявам, 

но много ти благодаря, че тръгна! 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

28.07.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??