5 oct 2024, 13:53

Благодаря ти, Господи, за всичко! 

  Poesía
102 1 3

БЛАГОДАРЯ ТИ, ГОСПОДИ, ЗА ВСИЧКО

 

... в прекрасните потайности на храма, когато паля късата си свещ,

не вярвам, Господи, че теб те няма, и, че не чуваш моя глас горещ,

при теб, тъй както жадният при ручей, отмивам пепелака си горчив,

ти – светлина да пия! – ме научи, да пиша рими с твоя благ молив,

трапезата си да прекръствам вечер, и никому да не обръщам гръб,

 

но стана ли светът ми по-човечен, или се люшка в мировата скръб,

сега ти ида – старче белобрадо – злата загърбил, слава, власт, успех,

и – ако даром с лявата раздадох, със дясната какво ли скришно взех,

с туй, що дойдох, със него ще си ида – и няма нищичко да отнеса! –

за хлебеца сполай – и за сафрида! – и всички Твои земни чудеса.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз Му благодаря за всичко!
    Слава на Името Му!

    Благословени и вдъхновени дни, морско момче!
  • Красива молитва! Харесва ми тази християнска тематика! Нека да има повече творчество в тази насоченост. Поздравления!
  • Пред тази искрена смиреност може само да се замълчи...
Propuestas
: ??:??