7 mar 2023, 16:18

Бленуване по лятото 

  Poesía » Del paisaje, Otra
208 2 8

Тя, пролетта, не е дошла все още, 

а аз за лятото мечтая вече, 

да ме прегръща въздухът среднощен 

и да броя звездите отдалече. 

 

Студът не ми е враг,  но ме приспива, 

сърцето ми забавя своя ритъм, 

усещам се сама и полужива 

и в сънищата с птиците политам 

 

към топли брегове със ситен пясък, 

където слънцето играе флипер,*

където ме посрещат с волен крясък 

кръжащи чайки над отплаващ клипер.*

 

Защото лятото живее в мене, 

приемам с обич всичките сезони. 

Когато студ пълзи по мойте вени, 

то капки слънце в шепите ми рони. 

 

 

* флипер - електромеханична игра, в която играчът набира точки като управлява едно или няколко метални топчета с помощта на лостчета върху игралното поле. Цел - набиране на възможно най-много точки и удължаване времето на играта. 

 

* клипер - вид ветроходен кораб

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Тони, чести празник и на теб!
  • Честит празник, Нина! Бъди много щастлива и вдъхновена!
    Дочакахме пролетта, най сетне!
  • Много ти благодаря, Скити!
  • Нинка, лятото е и в моето сърце и си го чакам с нетърпение! Така си е - всеки сезон си има своята красота, но лятото... лятото е магия!
    Чудно ти е стихчето!
  • Благодаря ви много за прочита и
    милите коментари!
  • Познато... И аз си го нося.
  • Хубав, топъл стих, Нина. Хареса ми!
  • И аз така. Дали защото съм Виолетка все за топличко мечтая.
Propuestas
: ??:??