Блус
на паважа се излива
от саксофона на улука -
тъжна топлина -
плача и се смея.
Замерих котка,
а подплаших гълъб.
До вратата я изпращам -
дълго се сбогува...
Хуквам без да се обръщам -
тук едва ли ще се върна.
***
Кутията със спомените
вече не ме побира -
кратки загуби на памет...
© Иван Братованов Todos los derechos reservados