31 jul 2020, 19:56

Бог плаче 

  Poesía » Otra
670 3 1

Бог плаче... Скрит във облачна кошара,

разпуснал тишината да почива.

Не хвърля мълнии, а над гората

сълзите си навъсено простира.

 

Бог плаче. Устните на нимфа -

далече са, не може да ги вкуси.

Подгонил вятъра и листопада

под звуците на натъжени струни.

 

И шумолят тревожни дървесата -

от бурята да искат прошка.

Утихва пулс далече в планината.

Бог плаче... А пък аз не мога.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??