Кърлежи, кърлежи!
Лазят и пъплят,
душат и смучат.
Без жал се запиват,
кръвта ни изпиват!
Кучета, кучета!
Бясни и злобни!
Лаят и вият,
хапят и дърпат,
на парчета ни ръфат!
Кървави, кървави!
Зли паразити!
Ръфат и смучат!
Нямат напиване!
Нямат насищане!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados