Богиня си със тяло на жена,
създадена от висши духове,
пристигаш под различни имена,
когато те съдбата призове!
Родена от Адамово ребро,
в годините далечни в древността!
По пътя към всевечното добро,
другарка си му ти във радостта!
Съпътствай го във брачния живот,
бъди му ти и знаме, идеал!
И нека Бог да ви дари със род
от любовта в душите ви посял!
25 април 2017
("Повеите на любовта" - четвърта книга)
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados