2 jun 2020, 9:44

Богомили 

  Poesía » Otra
696 1 7

БОГОМИЛИ

 

Европа – тъмни векове.

Европа – дива безчовечност.

Малцина алчни богове

и страшно робство безконечно.

 

Европа – мрак! И в мрака гъст –

сияйни клади! Всяка клада –

достоен мъченишки кръст,

за Богу милите награда!

 

Европа – пламъци безчет.

За свобода и братска обич –

надежди и молитви вред

на хилядите плахи роби.

 

Европа – мрак и страшен студ!

Огньове? Никакви огньове!

Безсилие след бунта луд

и здраво стегнати окови!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??