/ в отговор на един заблудил се SMS :
"Obi4amte 4am te " от ангел /
Ако ангел ми каже: "Обичам!",
значи свършил съм земния път
и във извор, под бук, ще изтичам,
маргарити над мен ще цъфтят.
Ако можеше ангел да плаче,
във росата ще виждам сълзи
и по моите друми, щом крача,
ще горчи, ще тежи, ще боли.
Ако можеше ангел да пише,
той не би ми изпращал писма,
в теменужки, щом душата му дишам,
щом косите му милвам в жита.
Ако можеше Раят да слезе,
той ще дойде във ябълков цвят
и в очите ни диво ще влезе
нежност свилена, фин аромат.
Аз не знам, не знам, де е Раят,
че съм срастнал със мойта Земя,
но малцина навярно го знаят:
Боговете не пращат писма!
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados
Много, много ме разчуства.