13 ago 2013, 20:41

Бохем - тарикат 

  Poesía » Filosófica
607 0 0

Броди призрак в нощта непрогледна

с пламък плачещ на ранена душа,

търсещ в мрака светлина и утеха

за свойта ранима, поетична душа.

 

Протяга ръцете си и моли за прошка.

Светът пред него тихо запя.

Целуна кръста пречупен и тръгна си

по оня път нелек във калта.

 

Обрулени хълмове, живот без награда.

Думите свили са свойта душа.

Кръговрати безбройни, живот или клада,

разпънат на кръста на свойта съдба.

 

Броди призрак до изгрева утрешен

с мъка злокобна на бохем - тарикат.

Изпил от чаша кристална годините

и оковите черни на свойта душа.

 

© Галина Москова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??