4 jul 2023, 7:49

Боички 

  Poesía » Para niños
523 1 7

Боички взехме за децата.
Да шари всяко от сърце.
От шарки стана тя, белята –
рисуваха, но със ръце!

 

Ръчичка алена блестеше
на плюшен Мечо най-отпред.
Сърцето вече му туптеше
и хапваше си сладък мед.

 

Ръчичка синя се оказа
петно на белия килим.
Водата с гребане бе фаза, 
в кану турнир да отразим.

 

Ръчичка жълта най-отгоре
красеше стария таван.
С младежки глас ехтеше горе, 
лъчът на Слънцето засмян.

 

Ръчичка беше на стената
с цвят зелено – неотразим.
Помахваха листà в тревата, 
камбанки с цвят неповторим.

 

Цветята нас ни отрезвиха. 
Какво са някакви белѝ? 
Тук шарките ни промениха –
да станем ние по-добри! 

 

Вълшебни бяха тез боички. 
Вълшебства правеха в завчас. 
Боядисахме с бяло всички, 
ще рестартираме и вас!

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Шарен ден »

13 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??