Бойно изкуство
Изкуството бойно съединява в едно ръцете твои и крака.
Но хората наши - крака и ръце са пак наши!
Хората наши, наши не са.
Те са наши само защото на подобен ландшафт умствен служат-живеят!
Предназначено за теб е бой да ядеш.
Да се защитиш можеш с действия телесни.
Обаче се пита, този ли който те бие - всъщност бие?
Не! На сили някакви ти служиш, на силите тези противоположни има.
Те всъщност те бият!
Изявата тяхна такава от страната с хора "наши" забелязва се.
И те него бият!
Ето защо, незащитен си ти само когато в природата с дела - впечатление не направил си!
На боговете прославянето, делата навременни, разходката.
Амулетите носенето, на себе си угаждането през едно.
Светлината на деня - използването.
Въздуха, водата, земята - почитането.
Бойно изкуство е всичко това!
(Тялото с вода студена всеки ден обливай!
Въздух дишай дълбоко с почитание.
Хората почитай-уважавай, особено на оня свят заминалите!
В дома-градината труди се!
Това са все мерки полезни-предпазни.)
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados