30.04.2023 г., 10:24 ч.

Бойно изкуство 

  Поезия » Свободен стих
147 0 0

Бойно изкуство

 

Изкуството бойно съединява в едно ръцете твои и крака.

Но хората наши - крака и ръце са пак наши!

Хората наши, наши не са.

Те са наши само защото на подобен ландшафт умствен служат-живеят!

 

Предназначено за теб е бой да ядеш.

Да се защитиш можеш с действия телесни.

Обаче се пита, този ли който те бие - всъщност бие?

Не! На сили някакви ти служиш, на силите тези противоположни има.

 

Те всъщност те бият!

Изявата тяхна такава от страната с хора "наши" забелязва се.

И те него бият!

Ето защо, незащитен си ти само когато в природата с дела - впечатление не направил си!

 

На боговете прославянето, делата навременни, разходката.

Амулетите носенето, на себе си угаждането през едно.

Светлината на деня - използването.

Въздуха, водата, земята - почитането.

 

Бойно изкуство е всичко това!

 

(Тялото с вода студена всеки ден обливай!

Въздух дишай дълбоко с почитание. 

Хората почитай-уважавай, особено на оня свят заминалите!

В дома-градината труди се!

 

Това са все мерки полезни-предпазни.)

 

Ура

 

Лесничея 

 

 

 

 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??