Болката се връща всеки ден
рови в мозъка,дълбае
тя изтръгва силен стон от мен
наранената душа ридае.
Лекари край мен се суетят
питат се причината къде е скрита
мислят,търсят в учебници четат
и не знаят отговора прост
-болеста в душата ми е скрита.
Тъй минава ден след ден за мен
хората край мен си заминават
и оставам сам като във плен
в болничното си легло лежа-
а пустите му болки не минават.
Тайничко мечтая за мига
как напускам болничната стая
и се връщам здрав аз у дома
а в прегръдките ми пак се озовават
моята съпруга с нашите деца.
© Коцето Костов Todos los derechos reservados