27 окт. 2023 г., 21:07

Болест 

  Поэзия
134 0 0

Болката се връща всеки ден

рови в мозъка,дълбае

тя изтръгва силен стон от мен

наранената душа ридае.

 

Лекари край мен се суетят

питат се причината къде е скрита

мислят,търсят в учебници четат

и не знаят отговора прост

                -болеста в душата ми е скрита.

 

Тъй минава ден след ден за мен

хората край мен си заминават

и оставам сам като във плен

в болничното си легло лежа-

   а пустите му болки не минават.

 

Тайничко мечтая за мига

как напускам болничната стая

и се връщам здрав аз у дома

а в прегръдките ми пак се озовават

   моята съпруга с нашите деца.

 

© Коцето Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??