24 mar 2008, 10:28

Боли 

  Poesía » Otra
717 0 17

 

Боли от думите, тонът в тях реже,
остротата на погледите наранява.
Лесно след обида да се мълчи може,
колко по-трудно е да се прощава?

Ако безгрешни сме, би било добре,
е да, но не сме, кръста си всеки носи.
Ражда се обвито във чистота дете,
ала по пътя свой греши и обич проси.

Навярно всеки болката е преживял,
ала забравяме, че другият е като нас.
Едва ли някой насила я е пожелал
и пак насила наранява с жест и глас.

Времето неумолимо си отминава,
а всеки по свой отреден път върви.
Лесно след обида душа се наранява
и трудно и е да прости.  А как боли...

 

 

(а)

22.03.2008г

(цикъл "Корени")

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??