28 oct 2024, 12:10

Болка 

  Poesía » Filosófica
99 0 1

               Когато цъфнат теменугите

               и работите тръгнат зле...

                                П. Пенев

 

Когато цъфнат теменугите

и няма здраве и късмет,

не гледай в канчето на другите,

стреми се да не си отпред.

 

Сниши се, наведи глава сега,

събирай сили и мислѝ,

усещаш ти, задава се беда,

която под лъжичката боли.

 

Не бързам с крачки енергични днес,

защото болката тлей у мен,

гори ме тя и пари като пещ

и ето ме, отчаян и сломен.

 

И лягам кротко в топлото легло

лишен от сили и мечти,

достойно е житейското тегло,

щом сещам парещи сълзи.

 

Ще чакам пролет с теменугите

и славеи ще пеят там,

ще бъда заедно със другите,

в Надеждата загърнат... знам!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иво Сотиров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Добре се е получило...Най-хубавото е, че го има позитивизмът, надеждата..Има я решимостта да бъдеш щастлив въпреки всичко..Ето това е послание. Харесва ми.
Propuestas
: ??:??