6 nov 2012, 15:25

Болницата: преди и сега 

  Poesía » Filosófica
665 0 2

„Болницата: преди и сега“

Стени, варосани в бяло,

в остър синхрон със звездите

и стая, обкичена вяло

със лека ръжда по стените.

Лекар с престилка ме гледа

и чуди се как да ми каже,

че мойка осанка тъй бледа

твърде опасна е даже.

 

***

 

Измазани в жълто стени;

с лъх на умряло таванът поглежда.

Дупките леко замазани –

всичко тъй трагично изглежда.

Лекар прегърбен ме гледа,

разбрал веч как да ми каже,

че мойка осанка тъй бледа

път към друг свят ще покаже.

04.09.12г.

© Денис Метев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Имаш добър изказ и интересен начин на мислене, съдейки и по другите неща, които прочетох от теб.
    ще се връщам към страницата ти.
  • Интересно четиво... Хареса ми.
Propuestas
: ??:??