Болния старец започна да рухва.
Малко по малко гръбнака избухва.
Паднал в кревата, лежи на система,
боднат в ръката, лекарство приема.
Болест ужасна от време вилнее.
Хванала него, свободно дивее.
Тъкани стари и млади събаря,
с лава гореща сърцето изгаря.
Стареца древен върти се и пъшка,
носи на болка със силата мъжка.
Време обаче дойде за прогноза -
цялото тяло го чака некроза.
© Сандостен Калций Todos los derechos reservados