16 mar 2021, 7:28

Борба 

  Poesía » Filosófica, Otra
1094 2 9

Във локвите се къпеха врабчета.

Жени простираха прането..

Оглеждайки се във прозорците измити

полека решеше си слънцето косите.

През сълзи аз обличам бялата си блузка,

че моят Санчо  Панса ме напуска:

омръзнало му да препускаме подир мечтите,

да страдаме от удари добре прикрити.

Ще тръгна аз напред и без да се оглеждам

и ще се боря докато тая надежда,

че има по света страна където

Ромео не напуска Жулиета,

че някъде е живо и момчето,

което пази свойта роза във сърцето,

че има красота и има истина

край нас, а не в романите измислени!

© Надежда Тодорова - НадиКа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??