Босоногото момиче,
с босоногото момче,
с капки дъжд в очите
мълнии тъкат.
Облаци им сплитат
плитки от мечти.
Боси, по небето,
стъпват по звезди.
Босоногото момиче,
със герданче от сълзи,
стъпва леко по следите
на един написан стих.
Нейното момче ги пише
във зелените треви.
Мокри от роса петички
палят есенни звезди.
Ех, че босонога вечер
в пазвите ги приюти.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados
...
с капки дъжд в очите
мълнии тъкат.