Брегът
Със свирепо, побесняло от пиянство море,
там, където потъва самото черно небе,
бори се лодка сама...
Толкова малка и жалка изглежда,
обсадена от безкрайната солена вода.
Давят я... вълна след вълна.
Наказват я... защото
не повярвала тя на легенда една,
че никой не е по-силен
от носещата името "вода".
Която гордите обрича
да станат деца... на гибелта.
А колко близо беше брегът...
© Весела Todos los derechos reservados