Dec 8, 2007, 6:16 AM

Брегът 

  Poetry » Phylosophy
905 0 12
 

Брегът

 

Със свирепо, побесняло от пиянство море,

там, където потъва самото черно небе,

бори се лодка сама...

Толкова малка и жалка изглежда,

обсадена от безкрайната солена вода.

Давят я... вълна след вълна.

Наказват я... защото

не повярвала тя на легенда една,

че никой не е по-силен

от  носещата името "вода".

Която гордите обрича

да станат деца... на гибелта.

 

А колко близо беше брегът...

 

 

© Весела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??