8.12.2007 г., 6:16 ч.

Брегът 

  Поезия » Философска
897 0 12
 

Брегът

 

Със свирепо, побесняло от пиянство море,

там, където потъва самото черно небе,

бори се лодка сама...

Толкова малка и жалка изглежда,

обсадена от безкрайната солена вода.

Давят я... вълна след вълна.

Наказват я... защото

не повярвала тя на легенда една,

че никой не е по-силен

от  носещата името "вода".

Която гордите обрича

да станат деца... на гибелта.

 

А колко близо беше брегът...

 

 

© Весела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??