6 ene 2019, 16:11

Бреза 

  Poesía
504 0 0

Колко години я гледам тази бреза?

Застанала точно срещу моя прозорец.

Разлиства се, цъфти, гине и се възражда.

И все там си стои. Като паметник.

 

Колко години през тоя прозорец гледам?

Всяка тъмна вечер, всяка несподелена нощ.

И винаги отсреща е все същата бреза.

Все така замряла, сякаш не се движи светът.

 

Брезата, разперила бели клони за прегръдка,

Все така оголена и непрегърната си стои.

Вдигам наздравици пред прозореца за нея,

И двете сме сами. Тя е вечна. Аз съм временна.

© Ваня Накова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??