20 oct 2008, 0:32

Бряг желан 

  Poesía » Filosófica
1020 0 6

Не бяха чудните поляни
с дъха на лунните лъчи,
не беше парещото слънце,
едно на милион зори.

Не бе кристалът толкоз гладък
и шепнеше безброй неща,
забравени от силен огън,
поведен от една сълза.

И делникът не бе безстрашен,
не лумваше ни с болка, ни със срам,
човекът тъй не бе самотен,
не бе и в сиво любовта.

Усмивката бе първият ни поздрав,
прегръдката - начало на деня,
помагаха си те, душите хорски,
без капка задна мисъл и вина.

Но скоро се събудих и посрещнах
студената мъгла на този ден,
във който пак ще бродя из провала,
а мислите ми ще са бряг желан.

© Иван Русланов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??