29 oct 2018, 11:02

Букет от есенни цветя 

  Poesía » Para niños
1642 1 0

Букет от хризантеми

~ Ощастливената есен – ощастливява! ~

~ детско ~

 

Кой тази сутрин чука по стъклата?

Кой дворчето с килимче е застлал?

От где се е довлякла и мъглата?

А кой ли е килимчето изткал?

 

С въпроси ме отрупа моето внуче.

Разказах й за влажната мъгла,

за листите, които леко чукат,

за есента, която е дошла.

 

Възторгната от есента красива,

събу сандалките си бързо тя

и без да пита скочи като дива

върху килимчето от есенни листа.

 

Прескачаха се с кучката игрива,

направиха дори „кълбо напред”,

а есента – същинска самодива –

от щастие им подари букет!

 

Автор – Литатру

© Величка Богданова - Литатру Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Моя златна есен »

6 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??