12 may 2024, 15:57

Буквите 

  Poesía
71 0 0

БУКВИТЕ

 

Кой измисли буквичките 

от ченгелчета, чертички?

Думичките, кой измисли

и дари слънца на всички?

 

Кой на млади и на стари

даде нова светлина?

Кой на всичките славяни

даде сила, свобода?

 

Кой прогони мрака,

кой роди мечта?

Кой пътека нова

сред звездите начерта?

 

Двама братя белобради,

Кирил и Методий се наричат.

Над букварите децата

името им още сричат.

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??