БУКВИТЕ
Кой измисли буквичките
от ченгелчета, чертички?
Думичките, кой измисли
и дари слънца на всички?
Кой на млади и на стари
даде нова светлина?
Кой на всичките славяни
даде сила, свобода?
Кой прогони мрака,
кой роди мечта?
Кой пътека нова
сред звездите начерта?
Двама братя белобради,
Кирил и Методий се наричат.
Над букварите децата
името им още сричат.
© Хари Спасов All rights reserved.