Булевардна преса. Слово с пирони.
Забити в пръстите букви, неизричани прози.
Безделни делници - като просяци -
свличат се в канала. Четива,
запълващи шахти от глупост.
Хора някакви. Крачат. Безутешни
в тъгата своя от привидни щастливи мигове.
Илюзия на канала на тротоара.
Мислят безсмислено. Думи някакви.
За да утешат себе в четиво- булевард.
Коронясали принца- цял рептил.
В главата с червеи - уж приятели на народа.
Замислен замисъл, вековен постулат.
А те - четат булевардното слово и въздишат.
Въздишат за себе, че утре просто умират.
А някои чужди животи живеят.
Отделно от тях и от шахтата.
Само привидно се стичат в канала. Отдолу…
Отдолу цял град- не могат да си представят
как оцелява, въпреки техните избори.
Избор приравнен на мачкане.
Ден в мрак- светлина от безпътие.
Надделява по-силният - привидно щастие.
Заложена програма на илюминати -
живот в средната земя.
© Криста Todos los derechos reservados