Бумеранг
Тежко му, който брата си продава.
За него няма прошка под небето.
Тежко му, който за пари и слава
готов е да погуби и детето.
Тежко му, който лесно кръв пролива!
Със съвеста си после компенсира.
Кръвта крещи към него вечно жива
и радостта простреляна умира.
Той адът тук открил е на земят
и всеки ден се гърчи във катрана.
В богатството спокойствие пресмята,
но пак е жива в него тази рана.
О, Боже, днеска моля се горещо –
дано усети в себе си вината,
че тука под небето всяко нещо
в бумеранг се връща на земята!
© Стойна Димова Todos los derechos reservados