27 ene 2009, 23:31

Бунт на сърцето 

  Poesía » De amor
639 0 3

Като факла изгаря любовта между нас,

тя гори вечно на клада, чакаща любовния час.

На уреченото място, в желания миг, тя бомбата

пуска като старши войник.

 
Любовта е млад редник на старите чувства

и никой на нея гръб не обръща. Капитан е тя

на сърцата мъжки и всеки пред нея се предава

без бой - без патрони и пушки.

 
Офицерът и майорът пред нея козируват:

“Рота напред!” - сърцето да извоюват.

Въстанически бойни отряди са заложили

капани на любовните рани.

 
Полковникът се е зарекъл, че вечно на

любовната битка ще служи, а подполковникът

забравил чин и строй, без изобщо да се бави,

хукна да напада вражески отряди.

 
Любовта е битка - “Кой ще я спечели?”

Нека не гадаем - “истинските смели”.

Любовта е крепост - “Кой ще я завладее?”

И за тази крепост колко кръв се лее!

 
Любовта е убежище - “Кой ще се скрие?”

А колко убежища само по тази земя!

Нека не задаваме грешните въпроси,

нека не ходим без любов голи и боси!

 
Това е бунт на сърцето. Нима не разбра?!

И никога край няма да има тази война!

 

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ще го имам в предвид.
  • хубава идея! търпи редакция и развитие
    за мен:
    "Нима не разбра?!" го махам веднага.

    Това е бунт на сърцето.
    И никога няма да има
    край тази война!
  • военните чинове и съседните рими ми дойдоха в повечко.
Propuestas
: ??:??