29 jul 2007, 15:48

Бургаско лято 

  Poesía
566 0 9
Немирните рошави пръсти на лятото
вродената женска суета гъделичкат,
закачливи усмивки и погледи мятат,
отново превръщат ме в младо момиче.
Захвърлих досадата, сякаш е дреха -
закърпена, тясна и вече съдрана.
Облякох надеждата в нови доспехи -
от скука и помисли зли да ме брани.
По бузите слънчеви зайчета парят.
Невидим, нахалникът бриз ме целува.
Опалени пясъци... звън на китари...
Бургаското лято отново лудува.
Задъхано мамещи чайкови писъци
и нощи на страст и безумни купони.
Безименни флиртчета... плажни измислици...
Бургаското лято тъгата прогони.

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??