Буря приближава
Пак притъмня. И се намръщи
морето, така красиво.
Вълните сини, ги заобръща
и стана оловно сиво.
Времето сякаш се преобърна,
от слънчево и горещо.
За миг морето се превърна
в стенание зловещо.
Гръмотевична буря приближава.
Някаква лодка се мята.
Хоризонтът не се различава-
небето се сля с водата.
За слънчево, надеждите скрити
останаха напразни.
И само за няколко минути
плажът се опразни.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados